sos pieczeniowy

sos pieczeniowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • cukier

    ½ łyżeczki cukru
  • kwasek cytrynowy

  • cebula

    1
  • tłuszcz

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

przyrządzić beszamel, dodając bulion. Cebulę lekko podrumienić w tłuszczu. Przyrządzić karmel: cukier wsypać do małego rondelka, wlać kilka kropel wody, zrumienić cukier na brąz, po czym zaraz dodać 3 łyżki wody. Do beszamelu wlać tyle karmelu, by sos nabrał złotawego koloru, dodać cebulę, kwasek cytrynowy i chwilę pogotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

usmiech

07.03.2012 10:09
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat