Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczeniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
cukier ½ łyżeczki cukru
Kwas cytrynowy Prymat
cebula 1
tłuszcz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczeniowy

przyrządzić beszamel, dodając bulion. Cebulę lekko podrumienić w tłuszczu. Przyrządzić karmel: cukier wsypać do małego rondelka, wlać kilka kropel wody, zrumienić cukier na brąz, po czym zaraz dodać 3 łyżki wody. Do beszamelu wlać tyle karmelu, by sos nabrał złotawego koloru, dodać cebulę, kwasek cytrynowy i chwilę pogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 07.03.2012 10:09
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak