Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy z natką pietruszki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 gram
masło 2 łyżka
pietruszka zielona 1/4 pęczek
sól 1/2 łyzeczka
pieprz 1/4 łyżeczka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy z natką pietruszki

Pieczarki myjemy i osuszamy. Kroimy je na cienkie plasterki. Rumienimy na złoto (do odparowania wody) na teflonowej patelni z masłem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zalewamy wodą i dusimy przez chwilę. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. W niewielkiej ilości wody rozrabiamy mąkę za pomocą spieniacza do mleka. Do gotującego się sosu dolewamy wodę z mąką i mieszamy. Chwilę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 18.02.2014 07:30
uwielbiam takie sosy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak