sos pieczarkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    200 g
  • śmietana

    2 szklanki
  • cebula

    1
  • natka pietruszki

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę następnie ją podsmażyć. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i dusić ok. 15 minut. Dodać śmietanę i doprawić do smaku gotować jeszcze ok. 5 minut. Po tym czasie posypać świeżo siekaną natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 20.01.2013 21:17
pycha!;)
anja3107 09.11.2010 15:23
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat