sos pieczarkowy

sos pieczarkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    0,5 kg
  • masło

  • śmietana

  • pieprz i sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy, kroimu=y w plasterki. Patelnie rozgrzewamy wraz z masellkiem, gdy masło sie juz stopi wrzucamy pieczarki smażymy 15 minut. Dodajemy smietanę i przyprawiamy. Mamy pyszny aromatyczny sos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat