Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS PIECZARKOWY

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 500 g
cebula 2 szt
śmietana 100 g
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
zielona pietruszka 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: SOS PIECZARKOWY

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
Krok 1 - SOS PIECZARKOWY foto
2
Pieczarki umyć, pokroić i wrzucić do garnka z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem.
Krok 2 - SOS PIECZARKOWY foto
3
Zalać niewielką ilością wody. Pietruszkę poszatkować i dodać do pieczarek.
Krok 3 - SOS PIECZARKOWY foto
4
Na koniec zagęścić śmietaną. Gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Krok 4 - SOS PIECZARKOWY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 20.08.2016 10:04
Do wielu potraw smakuje
pestka 30.12.2015 13:13
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak