Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 350 gram
masło 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki. Rozpuścić w rondlu masło, wrzucić pieczarki i podsmażyć je przez kilka minut. Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem około 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę oraz mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia. Dodać posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 09.02.2014 23:40
uwielbiam pieczarki a taki sosik...pychota
Róża1 02.10.2013 22:24
przepyszny sosik:-)
sanielcia 29.09.2013 12:34
Bardzo fajny pzepis
Kuchenka 28.09.2013 23:02
sos wygląda bardzo apetycznie :D
tessinka 28.09.2013 21:27
uwielbiam sosik pieczarkowy
Zdzisław 28.09.2013 20:47
prawie do wszystkiego dobry taki sos
6zer
6zer 28.09.2013 20:46
przepyszny sosik do kaszy
Jadwiga/Jaga85 28.09.2013 20:36
Lubię pieczarki i sos z ich udziałem:)
rafał5 28.09.2013 19:54
smaczne pewnie.
Dorota59 28.09.2013 19:39
np.z kluseczkami śląskimi-pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak