Sos pieczarkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    350 gram
  • masło

    1 łyżka
  • śmietana

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki. Rozpuścić w rondlu masło, wrzucić pieczarki i podsmażyć je przez kilka minut. Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem około 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę oraz mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia. Dodać posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokus 09.02.2014 23:40
uwielbiam pieczarki a taki sosik...pychota
Róża1 02.10.2013 22:24
przepyszny sosik:-)
sanielcia 29.09.2013 12:34
Bardzo fajny pzepis
Kuchenka 28.09.2013 23:02
sos wygląda bardzo apetycznie :D
tessinka 28.09.2013 21:27
uwielbiam sosik pieczarkowy
Zdzisław 28.09.2013 20:47
prawie do wszystkiego dobry taki sos
6zer 28.09.2013 20:46
przepyszny sosik do kaszy
Jadwiga/Jaga85 28.09.2013 20:36
Lubię pieczarki i sos z ich udziałem:)
rafał5 28.09.2013 19:54
smaczne pewnie.
Dorota59 28.09.2013 19:39
np.z kluseczkami śląskimi-pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat