Sos piankowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 łyżka
  • jajko

    1 łyżka
  • mleko

    1/2 szkl
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozmieszać mąkę,żółtko i szczyptę soli w zimnym mleku,wlać do garnka ,pozostawić na małym ogniu i doprowadzić do zagotowania się,nieustannie mieszając,aby nie utworzyły się grudki,po kilku minutach zestawić z ognia i ostudzić,ubić białko na sztywną pianę i rozmieszać z sosem,sos nadaję się do gotowanej ryby.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat