sos ogórkowy ze śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek zielony

    1 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • śmietana kwaśna

    1 szklanka
  • masło

    6 łyżek
  • mąka

    4 łyżki
  • koperek posiekany

    1 łyżka
  • sól

  • sok z cytryny

  • woda

    1 szklanka
  • bulion

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na maśle zarumieniamy posiekaną cebulę,zalewamy ją wywarem i gotujemy.Z 3 łyżek masła i mąki przygotowujemy zasmażkę,zalewamy ją wodą i dodajemy koperek,wywar z cebulą i gotujemy.Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę ogórek,doprawiamy solą i sokiem z cytryny,następnie wlewamy śmietanę.Sos do zimnych mięs

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justa32 16.09.2011 13:58
smaczny
Krystyna32 03.06.2011 13:16
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat