Sos ogórkowy

Sos ogórkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kwaszone

    230 g
  • smalec

    80 g
  • mąka pszenna

    60 g
  • śmietana 18 proc

    120 g
  • wywar z kurczaka

    0,5 l
  • żółtka

    2
  • sok z ogórków kwaszonych

    120 g
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę i rozprowadzić ją wywarem. Ogórki pokroić w drobną kostkę, poddusić do miękkości i dodać do zasmażki. Zagotować, dodać sok z ogórków i żółtka rozmieszane ze śmietaną. Doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat