Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ogórkowo-czosnkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek zielony 2 szt
jogurt grecki 1/4 litry
ząbki czosnku 4 szt
ocet winny 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Idealny do wędlin i mięsa.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ogórkowo-czosnkowy


Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, rozetrzeć z solą. Ogórki obrać, zetrzeć na tartce o drobnych oczkach. Połączyć czosnkiem, jogurtem i oliwą. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 09.05.2016 22:28
Z powodzeniem.))
eewelina 08.05.2016 18:02
do jajek na twardo chyba też się nadaje
Janina 08.05.2016 13:08
Lubię taki sos do grilla;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak