Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Sos migdałowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki migdałowe
1/3 szklanki
majonez
1/2 szklanki
jogurt naturalny
1/2 szklanki
sok z cytryny
1 łyżka
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
mozzarella
1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos migdałowy

Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym. Płatki migdałowe zmielić. Dodać je z tartym serem do majonezu wymieszanego z jogurtem. Wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Można dodać trochę posiekanej zieleninki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak