Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos migdałowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki migdałowe 1/3 szklanki
majonez 1/2 szklanki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
mozzarella 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos migdałowy

Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym. Płatki migdałowe zmielić. Dodać je z tartym serem do majonezu wymieszanego z jogurtem. Wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Można dodać trochę posiekanej zieleninki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak