Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos majerankowy do mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt.
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
wywar mięsny 3/4 l.

Porada

Można ten sos zabielić śmietaną .

Przepis i sposób przygotowania na: sos majerankowy do mięsa

Cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na tłuszczu który pozostał od podsmażania mięsa . Do podsmażonej cebuli wlać wywaru spod pieczenia mięsa ok.1/2 litra i zagotować . Dla urozmaicenia smaku można dodać esencję do sosu pieczeniowego ale niekoniecznie doprawić do smaku kucharkiem , wymieszać łyżką i jeśli dodaliśmy esencję to sprawdzić czy się rozpuściła jeśli tak to dodać roztarty w ręku majeranek wymieszać , zdjąć z ognia . Podawać do pieczonych mięs .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 08.03.2015 15:10
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak