Składniki:
grzyby i cebula
kurki świeże | 40 dag |
cebula duża | 1 szt. |
pozostałe składniki
mleko 3,2% | 500 ml |
mąka pszenna | 2 łyżki |
olej rzepakowy | 4 duże łyż. |
sól | 5 szczypt |
Pieprz czarny mielony Prymat | 5 szczypt |
Przygotowałam odchudzony sos kurkowy. Tłustą śmietanę zastąpiłam mlekiem 3,2 % tłuszczu. Sos był smaczny.
kurki świeże | 40 dag |
cebula duża | 1 szt. |
mleko 3,2% | 500 ml |
mąka pszenna | 2 łyżki |
olej rzepakowy | 4 duże łyż. |
sól | 5 szczypt |
Pieprz czarny mielony Prymat | 5 szczypt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: