Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos kurkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 25 dkg
mąka pszenna 3 łyżki
cebula 1
sól do smaku
pieprz
woda
śmietana kwaśna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kurkowy

Kurki gotujemy w osolonej wodzie, jednocześnie smażymy cebulkę na złoty kolor. Kurki odsączamy z wody i dorzucamy do cebuli. Całość smażymy 5 - 10 min. Następnie dodajemy troszkę pieprzu, soli lub wegety i dolewamy wodę z rozmieszaną mąką. Smażymy 5 min. i dodajemy kwaśną śmietanę.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 19.08.2012 17:59
idę na grzybki
Norgiusz 10.08.2012 16:36
swietny do pieczeni i poledwiczek
Hanna5 31.07.2012 17:48
niebo w gębie!
K&J 30.07.2012 19:30
Sos wytrzyma bardzo długo. Najlepiej gorący zapeklować w słoiku a potrzyma nawet tydzień :)
karolina1869 30.07.2012 12:38
uwielbiam kurki a w takim sosie muszą być pyszne
pacpaw 29.07.2012 22:10
jak długo taki sos wytrzyma w lodówce?
Cukiereczek13 29.07.2012 20:24
pycha :-) a właśnie kurki czekają, żeby coś z nich zrobić :)
treonina 29.07.2012 20:10
to musi być dobre
1j1o1l1a1 29.07.2012 19:50
lubie i robie taki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak