Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wywar drobiowo-warzywny
400 ml. -
kapary
2 dag. -
korniszony
10 dag. -
orzechy włoskie
3 dag. -
mąka
3 dag. -
tłuszcz
3 dag. -
sól
- do smaku -
pieprz
- do smaku -
estragon
- do smaku -
natka pietruszki
- - -
wino białe wytrawne
1/5 szkl.
Przepis i sposób przygotowania SOS KORNISZONOWY
Orzechy sparzyć, korniszony pokroić, razem z winem i natką pietruszki dodać do sosu.
Sos przyprawić solą, pieprzem, estragonem.
Sos jest świetny do mięsa drobiowego. SMACZNEGO !!!
Komentarze (0)