SOS KORNISZONOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar drobiowo-warzywny

    400 ml.
  • kapary

    2 dag.
  • korniszony

    10 dag.
  • orzechy włoskie

    3 dag.
  • mąka

    3 dag.
  • tłuszcz

    3 dag.
  • sól

    - do smaku
  • pieprz

    - do smaku
  • estragon

    - do smaku
  • natka pietruszki

    - -
  • wino białe wytrawne

    1/5 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tłuszcz roztopić na patelni, dodać mąkę, zasmażyć, nie rumieniąc, dolać bulion i energicznie wymieszać. Następnie dodać kapary i gotować kilka minut.
Orzechy sparzyć, korniszony pokroić, razem z winem i natką pietruszki dodać do sosu.
Sos przyprawić solą, pieprzem, estragonem.

Sos jest świetny do mięsa drobiowego. SMACZNEGO !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat