SOS KORNISZONOWY

SOS KORNISZONOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar drobiowo-warzywny

    400 ml.
  • kapary

    2 dag.
  • korniszony

    10 dag.
  • orzechy włoskie

    3 dag.
  • mąka

    3 dag.
  • tłuszcz

    3 dag.
  • sól

    - do smaku
  • pieprz

    - do smaku
  • estragon

    - do smaku
  • natka pietruszki

    - -
  • wino białe wytrawne

    1/5 szkl.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania SOS KORNISZONOWY

Tłuszcz roztopić na patelni, dodać mąkę, zasmażyć, nie rumieniąc, dolać bulion i energicznie wymieszać. Następnie dodać kapary i gotować kilka minut.
Orzechy sparzyć, korniszony pokroić, razem z winem i natką pietruszki dodać do sosu.
Sos przyprawić solą, pieprzem, estragonem.

Sos jest świetny do mięsa drobiowego. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat