Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos kaparowy z gotowanym jajkiem i anchois

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion
50 ml
oliwa
100 ml
musztarda
1 łyżka
Sklep Prymat
ogóreczki Smak
2 szt
kapary całe Smak
1 łyżka
sok z połowy cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Sklep Prymat
anchois
borowiki
kilka sztuk
jajko ugotowane na twardo
1 szt
szalotka
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kaparowy z gotowanym jajkiem i anchois

Oliwę, bulion i musztardę dokładnie połączyć, dodać pozostałe, pokrojone składniki sosu. Całość wymieszać, doprawić do smaku i odstawić do lodówki. Tak przygotowany sos doskonale komponuje się z rybami wędzonymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 11.09.2011 19:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak