Sos kaparowy z gotowanym jajkiem i anchois

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    50 ml
  • oliwa

    100 ml
  • musztarda

    1 łyżka
  • ogóreczki z curry Smak

    2 szt
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • sok z połowy cytryny

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

  • anchois

  • borowiki

    kilka sztuk
  • jajko ugotowane na twardo

    1 szt
  • szalotka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwę, bulion i musztardę dokładnie połączyć, dodać pozostałe, pokrojone składniki sosu. Całość wymieszać, doprawić do smaku i odstawić do lodówki. Tak przygotowany sos doskonale komponuje się z rybami wędzonymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malaczarna23 11.09.2011 19:29
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat