sos kaparowy

sos kaparowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyz
  • mąka

    2 łyz
  • bulion

    2 szkl
  • cytryna

    1 cytryna
  • żółtko jajek

    1 szt
  • kapary

    1 słoiczek
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sos kaparowy

z maki masła zrobic zasmażkę rozprowadzić w schłodznym bulionie. Podgrzewać stale mieszając. gdy soso zgęstneije dodac sok i startą skórkę z cytryny. Zdjac z odgnia zaciągnać żółtkiem. dodać pokrojone kapary doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

aacaac 09.01.2012 07:56
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat