Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jogurtowy do mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 ząbek
Koperek suszony Prymat 3 łyżeczki
pieprz
sól
sok z cytryny
jogurt naturalny 1,5 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jogurtowy do mięs

koperek suszony lub świeży 3 łyżeczki (u mnie był suszony)

Czosnek obieramy z łupinki i przepuszczamy przez praskę. można go również zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Jogurt przekładamy do miseczki i dodajemy do niego czosnek. Wsypujemy koperek. Jeżeli jest świeży trzeba go drobniutko posiekać.
Doprawiamy solą, pieprzem i cytryną. Tej ostatniej według uznania, ale nie wolno przesadzić, ponieważ sos wyjdzie za kwaśny. Sos jest idealny do grillowanego mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.04.2014 01:08
Dobry sos.
patryska76 01.10.2013 17:56
Uwielbiam taki sosiki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak