Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
czosnek
1 ząbek -
Koperek suszony Prymat
3 łyżeczki -
pieprz
-
sól
-
sok z cytryny
-
jogurt naturalny
1,5 gęsty
Sposób przygotowania
Czosnek obieramy z łupinki i przepuszczamy przez praskę. można go również zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Jogurt przekładamy do miseczki i dodajemy do niego czosnek. Wsypujemy koperek. Jeżeli jest świeży trzeba go drobniutko posiekać.
Doprawiamy solą, pieprzem i cytryną. Tej ostatniej według uznania, ale nie wolno przesadzić, ponieważ sos wyjdzie za kwaśny. Sos jest idealny do grillowanego mięsa.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się