Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jabłkowo- jogurtowy do pierogów i naleśników na słodko

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1-2 sztuki
jogurt naturalny 150 gram
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jabłkowo- jogurtowy do pierogów i naleśników na słodko

Jednio większe lub dwa mniejsze jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy cynamon i cukier. Mieszamy i dodajemy jogurt naturalny. Gotowe od razu po zrobieniu jako sos do pierogów lub naleśników na słodko :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak