sos guacamole z chlebkiem czosnkowym

sos guacamole z chlebkiem czosnkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    2 sztuki
  • sok z limonki

    1 łyżka
  • pomidor bez skórki

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwa

    2 łyżki
  • cebula

    1 mała
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sos guacamole z chlebkiem czosnkowym

Awokado umyć , rozciąć , wyjąć pestkę a następnie wydrążyć miąższ dodać sok zmiksować. Pomidora , i cebulę drobniutko siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do awokado mięszamy dodajemy szczyptę chilli, zamykamy miseczkę i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki, podajemy z chlebkiem czosnkowym

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat