sos grzybowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    20 g
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby umyć, moczyć ok 2-3 godzin w zimnej wodzie i w niej gotować. Gdy grzyby są miękkie, wyjąć je i posiekać. Mąkę połączyć z zimną wodą i dodać do wywaru powstałego z grzybów. Posolić, dodać pieprz i zagotować. Zdjąć z ognia i dodać śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gośka 01.06.2010 09:57
wypróbuje:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat