Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

opieńki 30 dag
cebula 1,5 sztuka
papryka czerwona 1,5 sztuki
woda 1 szklanka
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do saku
margaryna 1/2 kostki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Opieńki czyścimy. Obcinamy trzony. Cebulę obieramy, kroimy, podduszamy. Margarynę rozpuszczamy na patelni, dodajemy grzyby oraz po 5 minutach cebulę,zaś Po około 10 minutach, od czasu do czasu mieszając dodajemy wodę. Wszystko dusimy ze sobą. Dodajemy obraną, wydrążoną i pokrojoną paprykę. Do śmietany dodajemy trochę sosu powstałego na patelni , mieszamy i wlewamy z powrotem na patelnie. Wszytsko doprawiamy do smaku przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 20.07.2013 09:02
Pyszny sosik :)
mic 26.03.2013 20:38
oooo ale apetyczne
EWI 17.12.2012 18:23
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak