Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby 40 dkg
śmietana 30% 250 ml
masło 2 łyżeczki
sól do smaku
mąka pszenna 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: sos grzybowy

Grzyby oczyścić i umyć. Pokroić na kawałeczki. Wrzucić na patelnię dolać 1/2 szklanki wody, masło i dusić ok 25 minut.Przyprawić solą. Mąkę wymieszać ze śmietaną na gładką konsystencję. Wlać do grzybów gdy woda już prawie odparuje. Dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiasty87 04.10.2013 17:50
Sos z grzybków ! Uwielbiam !
Magda24 30.10.2012 17:53
świetny
Mysiunia 25.10.2012 15:48
bardzo apetyczny sosik :)
Magda24 23.10.2012 17:44
pycha
Jodaj 22.10.2012 17:18
super sosik :) ost często robię:)
Betka 20.10.2012 17:35
rewelacja;)
gottrina 20.10.2012 15:51
pychota
justys759 20.10.2012 15:07
uwielbiam
babajaga1969 20.10.2012 15:06
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak