Sos grzybowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • koperek

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • słodka śmietana

    200 ml
  • grzyby suszone

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby gotujemy, po ugotowaniu zlewamy wodę, a miękkie grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, dodajemy grzyby i dusimy przez ok. 10 minut. Następnie dolewamy trochę wywaru pozostałego po ugotowaniu grzybów i dusimy przez ok. 5 min. Dodajemy soli do smaku, a na sam koniec wlewamy śmietanę oraz wrzucamy koperek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 06.08.2012 20:20
uwielbiam go a najbardziej smakuje mi ze świeżych grzybów
iga2 08.01.2012 21:29
super sosik
Ewelina47 06.12.2011 10:14
robię sos grzybowy ale nie jadam
anja3107 29.11.2011 10:25
mój ulubiony sosik
halina17 27.11.2011 19:19
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat