Sos grzybowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    6 łyżek
  • mąka pszenna

    6 łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • podgrzybki suszone

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczone grzyby odcedzić, dolać wody, gotować około 40 minut. Wywar uzupełnić do 1 litra. Z oliwy i mąki zrobić zasmażkę. . Do letniej zasmażki dodać kilka łyżek przestudzonego wywaru, dokładnie rozprowadzić. Wlać do grzybów, chwilę podgotować, doprawić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 06.10.2013 10:54
dobry taki sos
ONY_za_kare 05.08.2013 18:41
pyszny sosik
adelajda 14.07.2013 06:47
lubie taki sosik
Dorota37 08.07.2013 13:34
Jaki fajny sosik :-)
Seba 15.06.2013 12:25
bardzo smaczny
Wafelek2601 21.03.2013 15:08
Pyszny dodatek do obiadu
dorotka0000025 25.01.2013 14:42
lubie
berys18 22.08.2012 13:11
pycha sos
traktorek 30.06.2012 16:38
mój ulubiony
Łukasz15 22.06.2012 09:52
mój ulubiony

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat