Sos grzybowy

Sos grzybowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    6 łyżek
  • mąka pszenna

    6 łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • podgrzybki suszone

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczone grzyby odcedzić, dolać wody, gotować około 40 minut. Wywar uzupełnić do 1 litra. Z oliwy i mąki zrobić zasmażkę. . Do letniej zasmażki dodać kilka łyżek przestudzonego wywaru, dokładnie rozprowadzić. Wlać do grzybów, chwilę podgotować, doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 06.10.2013 10:54
dobry taki sos
ONY_za_kare 05.08.2013 18:41
pyszny sosik
adelajda 14.07.2013 06:47
lubie taki sosik
Dorota37 08.07.2013 13:34
Jaki fajny sosik :-)
Seba 15.06.2013 12:25
bardzo smaczny
Wafelek2601 21.03.2013 15:08
Pyszny dodatek do obiadu
dorotka0000025 25.01.2013 14:42
lubie
berys18 22.08.2012 13:11
pycha sos
traktorek 30.06.2012 16:38
mój ulubiony
Łukasz15 22.06.2012 09:52
mój ulubiony

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat