sos drobiowo śliwkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    8 szt
  • ślwiki suszone

    8 szt
  • śmietana

    200 ml
  • sól

  • pieprz

  • papryka czerwona

    1 szt
  • zupa

    1 ogonowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

filety lekko rozbijamy i posypujemy zupą ogonową smażymy na oleju z obu stron. Cebulę i pieczarki pokroić w talarki. Śliwki drobno pokroić. Paprykę pokroić w paseczki i przełożyć wszytko do garnka wraz ze śmietaną, gotować ok 15 min. Doprawić do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 22.02.2014 13:19
bardzo dobry
gosia561 17.08.2012 10:24
dobre połączenie
artur7 27.04.2012 08:33
pyszne
Kuchareczka2 24.01.2012 13:30
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat