sos drobiowo śliwkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    8 szt
  • ślwiki suszone

    8 szt
  • śmietana

    200 ml
  • sól

  • pieprz

  • papryka czerwona

    1 szt
  • zupa

    1 ogonowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

filety lekko rozbijamy i posypujemy zupą ogonową smażymy na oleju z obu stron. Cebulę i pieczarki pokroić w talarki. Śliwki drobno pokroić. Paprykę pokroić w paseczki i przełożyć wszytko do garnka wraz ze śmietaną, gotować ok 15 min. Doprawić do smaku

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 22.02.2014 13:19
bardzo dobry
gosia561 17.08.2012 10:24
dobre połączenie
artur7 27.04.2012 08:33
pyszne
Kuchareczka2 24.01.2012 13:30
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat