sos do szaszłyków

sos do szaszłyków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • masło roślinne

    3 łyżki
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sos do szaszłyków

Oobrać ugotowane jajko na twardo, zetrzeć je na tarce o grubych oczkach, dodać sól, pieprz i posiekaną pietruszkę. W rondelku stopić masło, dodać sok z cytryny oraz 2 łyżki wody, podgrzać, przelać do naczynia z jajkiem i wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat