sos do surowych warzyw

sos do surowych warzyw

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • śmietana

    3 łyżki
  • rokpol

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miksera wrzucić ser rokpol, wlać oliwę. Miksować przez 5 minut. Dodać musztardę, znów miksować przez chwilę. Dodać trzy łyżki gęstej śmietany i miksować jeszcze chwilę. Taki sos podawać można do sałatki z rzodkiewek, cykorii, brokułów, papryki, selera naciowego oraz innych surowych warzyw.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pioge7

23.05.2012 07:10
super

tomek18

16.12.2011 08:28
fajny:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat