Sos do spaghetti z kotletem schabowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 sztuki
  • mąka

    2 łyżki
  • woda

    1,5 szklanki
  • przecier pomidorowy

  • majeranek

  • przyprawy

  • kotlety schabowe

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojony w drobną kostkę kotlet schabowy. Dodać mąkę a następnie wodę, podgotować. Dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Podawać z makaronem bądź ryżem. Jest to dobry sposób na pozbycie się pozotałego kotletu;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ElizaT 24.09.2012 08:33
jadłabym :)
Bernadeta1 22.09.2012 22:55
ciekawe z tym schabowym
mariel78 08.06.2012 13:36
pycha
Mirka-Ludomila 01.03.2012 20:50
ciekawy
cooleczka 01.02.2012 17:07
jaki smakowity kolor sosu :)
Jodaj 21.01.2012 08:20
pyszny , pyszny i jeszcze raz przepyszny :)
karolina1869 04.12.2011 14:15
ciekawy
Teresa19 01.11.2011 21:51
dobry
pacpaw 05.08.2011 17:18
co za pomysł
kriso 10.06.2011 16:17
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat