Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos do spagetti

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 30 dkg
pieczarki 20 dkg
cebula 1 szt
śmietana 18 proc 0,5 szt
woda 0,5 szkl
papryka 0,5 szt
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
masło 0,5 szt
kiełbasa zwyczajna 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sos do spagetti

Kroki postępowania

1
marchewke obieramy i kroimy w kostke wraz z papryke zalewamy wodą i dusimy do miekkosci wraz przyprawą
Krok 1 - sos do spagetti foto
2
następnie obieramy cebule i kroimy w kostke dusimy wraz pokrojonymi pieczarkami na masle
Krok 2 - sos do spagetti foto
3
gdy pieczarki sie udusza dodajemy śmietane i chwile dusimy razem
Krok 3 - sos do spagetti foto
4
ugotowane warzywa miksujemy i dodajemy do nich ususzone pieczarki
Krok 4 - sos do spagetti foto
5
wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku
Krok 5 - sos do spagetti foto
6
w tym czasie kroimy w kostke kiełbase i smazymy na złoty kolor
Krok 6 - sos do spagetti foto
7
upieczoną kiełbasę mieszamy z sosem i dodajemy do ugotowanego makaronu
Krok 7 - sos do spagetti foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 31.07.2015 09:31
Ja śmietanę dodaję tylko do sosu bolognesse
Rafał10 14.10.2012 21:15
po prostu bajeczny...
fijolek91 14.10.2012 19:20
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak