Sos do racuchów i naleśników

Sos do racuchów i naleśników

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gorzka czekolada

    1/2 tabliczka
  • mleko

    1/4 szklanka
  • żółtko jajek

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos do racuchów i naleśników

Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim czekoladę. Delikatnie studzimy i zaciągamy żółtkiem. Dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat