Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos do pierogów

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
śmietana 18 proc 200 ml
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos do pierogów

Cebule obrać i posiekać. Na patelni rozopić masło,wrzucić cebulę i lekko posolić,szklić ok 4 minut po czym dolać śmietanę. Trzymać na ogniu nie doprowadzając do zagotowania (mieszając) kilka minut aby sos lekko zgęstniał.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak