Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do kurczaka na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 60 sztuk
papryka 20 sztuk
ocet 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2/3 szklanki
woda 2 szklanki
cebula 4 sztuki
ocet 1 łyżka
papryka 6 (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do kurczaka na zimę

Pieczarki obieramy kroimy w kostke. Podsmażamy z cebulą pokrojoną w kostkę na rozgrzanym oleju. DOprawiamy do smaku. Przekładamy do rondelka, dodajemy resztę skłądników i pokrojoną , oczyszczoną paprykę. Gotujemy około 40 minut. Doprawiamy do smaku jak jest potrzeba. Gotowe. gorące przekłądamy do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 02.07.2013 18:52
superowski
mic 26.06.2013 21:34
dobry na zapas
Kasnaj 01.02.2013 09:38
super :)
Ewelina47 03.10.2012 13:14
sos domowy do kurczaczka, super pomysł
Botwinka 30.09.2012 10:46
zakręcone zanosimy do piwnicy:)
Henryka2 29.09.2012 23:52
I co z tymi słoikami dalej?
Adamorek 29.09.2012 23:50
dobry na zapas

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak