Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do gołąbków

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1,5 szklanki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cebula 0,5 sztuka
mąka 2 łyżki
olej 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do gołąbków

Bulion zagotować i dodać koncentrat pomidorowy. Z oleju i mąki zrobić białą zasmażkę i zagęścić sos. Cebulę drobno pokroić i dodać do sosu. Doprawić przyprawami do smaku i dodać śmietanę. Dobrze wymieszać. Podawać z gołąbkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak