Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do gołąbków

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 1 sztuka
margaryna 0,5 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
mąka 1,5 łyżki
jogurt naturalny
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do gołąbków

Kroki postępowania

1
Na początek zagotować 0,5 litra wody z 1 kostką rosołową i z 0,5 łyżki margaryny
Krok 1 - Sos do gołąbków   foto
2
Gdy zacznie się gotować dodać cały mały słoiczek koncentratu pomidorowego. Doprawić pieprzem i np. przyprawą do dań Kucharek.
Krok 2 - Sos do gołąbków   foto
3
Do połowy dużego kubka jogurtu naturalnego dolewamy wodę i dajemy szczyptę soli. Mieszamy. Wlewamy do gotującego się sosu.
Krok 3 - Sos do gołąbków   foto
4
Osobno w garnuszku rozpuszczamy 1,5 łyżki mąki (np. pszennej, tortowej) z wodą. Mieszamy aby nie było grudek. Dolewamy do sosu.
Krok 4 - Sos do gołąbków   foto
5
Sos zagotowujemy. W między czasie mieszamy.
Krok 5 - Sos do gołąbków   foto
6
Podajemy na gorąco. Polewamy nim gołąbki.
Krok 6 - Sos do gołąbków   foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka131919 10.06.2014 22:39
pyszności...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak