Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS CZOSNKOWY Z NATKĄ PIETRUSZKI I KOPERKIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 200 ml
majonez tradycyjny 200 ml
czosnek 5 ząbków
koper świeży duża garśc
natka pietruszki duża garśc
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SOS CZOSNKOWY Z NATKĄ PIETRUSZKI I KOPERKIEM

Jogurt mieszamy z majonezem, dobrze wymieszac. Czosnek obrac i przecisnąc przez praskę. Natkę i koper opłukac i drobno posiekac, wszystko razem wymieszac z majonezem i doprawic do smaku solą i pieprzem. Sos dobry jest do różnych dań mięsnych i sałatek.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 12.11.2012 16:59
uwielbiam taki sosik!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak