Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos czosnkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana
majonez
czosnek
sól
pieprz
zioła da sałatek

Przepis i sposób przygotowania na: sos czosnkowy

W miseczce mieszamy śmietanę (lub kefir) i majonez. Proporcje są zależne od tego jaką chcemy konsystencje uzyskać. Dodajemy obrany i przegnieciony czosnek (ja dodaje sporo ponieważ uwielbiam mocno czosnkowy smak). Mieszamy doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec można dodać gotową mieszankę ziół do sałatek lub suszone zioła według uznania (świeży koper też się dobrze komponuje ;-) ) Odstawiamy na około godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 17.11.2012 20:59
ja robie czesto i to bardzo gorzej nastepnego dnia podczas rozmowy z innymi;p
dianix 17.11.2012 20:59
ja robie czesto i to bardzo gorzej nastepnego dnia podczas rozmowy z innymi;p
Monika58 25.10.2012 16:52
tez taki robie
gusia1000 03.09.2012 20:56
Pycha.
paula99926 26.08.2012 15:04
lubię taki :)
kulinarny smak 10.08.2012 05:47
W miseczce mieszamy śmietanę (lub kefir) i majonez- takie małe "przejęzyczenie". Dokładnie robie tak samo i wychodzi pycha.
Aneta41 10.08.2012 00:11
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak