Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowo-koperkowo-natkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 4 łyżki
jogurt grecki 1 sztuka
koperek 1/3 garstki
natka 1/3 garstki
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowo-koperkowo-natkowy

Czosnek obieramy wyciskamy, dodajemy posiekany koperek i natkę. Dodajemy majonez i jogurt grecki i wszytsko mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Wierzch posypujemy mieszanką pieprzu.
Ps. Przepraszam za jakośc zdjęc, ale telefon mi zaparował gdy fotografowałam zupę:)

Dla czepialskich na zdjeciach jest wiecej czosnku, bo robiłam takze inne rzeczy z wykorzystaniem go.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margaretkaw 03.09.2013 09:08
Uwielbiam taki sos do grillowanego i pieczonego mięsa :)
mic 26.06.2013 21:38
pysznioscii
TEtalicha 15.10.2012 21:47
Bo akurat 3 z nich były do tego, nie widze nic w tym złego, nie bądźmy tacy czepialscy!
SmacznaPyza 12.10.2012 21:02
piszesz o czterech ząbkach do sosu a na aż trzech zdjęciach widać ich o wiele więcej - dodajesz, że to do innych dań, ale po co te zdjęcia, i to 3, wstawiasz tutaj?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak