sos chrzanowy1

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • utarty chrzan

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    ½ szklanki
  • wywar z jarzyn

    ½ szklanki
  • żółtko

    1
  • sól

  • cukier

  • Kwas cytrynowy Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić wywarem, zagotować mieszając, zdjąć z ognia. Połączyć ze śmietaną, żółtkiem i chrzanem. Wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
BozenA 24.02.2012 15:54
mmmm
BozenA 24.02.2012 15:54
mmmm
kanu83 09.11.2011 21:05
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat