SOS CHRZANOWY DO RYB, MIĘS I JAJEK

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    1 szkl.
  • chrzan świeżo starty

    10 dag.
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    3 dag.
  • śmietana

    1/2 szkl.
  • żółtko

    1 sztuka
  • Kwas cytrynowy Prymat

    - do smaku
  • sól

    - do smaku
  • cukier

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni roztopić masło, dodać mąkę, zasmażyć, dodać bulion, rozprowadzić, zagotować.
Do zasmażki dodać chrzan, wlać śmietanę, do smaku dodać cukier, kwasek, sól, ponownie zagotować. Dodać żółtko, wymieszać, pogrzać.

SMACZNEGO !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 08.04.2011 16:33
jakie pysznosci..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat