SOS CHRZANOWY DO RYB, MIĘS I JAJEK

SOS CHRZANOWY DO RYB, MIĘS I JAJEK

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    1 szkl.
  • chrzan świeżo starty

    10 dag.
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    3 dag.
  • śmietana

    1/2 szkl.
  • żółtko jajek

    1 sztuka
  • Kwas cytrynowy Prymat

    - do smaku
  • sól

    - do smaku
  • cukier

    - do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania SOS CHRZANOWY DO RYB, MIĘS I JAJEK

Na patelni roztopić masło, dodać mąkę, zasmażyć, dodać bulion, rozprowadzić, zagotować.
Do zasmażki dodać chrzan, wlać śmietanę, do smaku dodać cukier, kwasek, sól, ponownie zagotować. Dodać żółtko, wymieszać, pogrzać.

SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Margo1 08.04.2011 16:33
jakie pysznosci..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat