Sos chrzanowy do mięs i wędlin

Sos chrzanowy do mięs i wędlin

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • krem chrzanowy Smak

    2 łyżeczki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól i pieprz

  • majonez light

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki dodajemy majonez, jogurt naturalny oraz żółtka z jajem. Wszystkie składniki miksujemy i dodajemy chrzan i białka jajek pokrojone w kosteczkę oraz szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowy sos podajemy do mięs i wędlin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

18.04.2016 20:08
smaczny sos

iskierka.ag

15.04.2015 16:22
Uwielbiam sosy chrzanowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat