sos cebulowy na mleku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    250 ml
  • cebula

    1 sztuka
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić, podsmażyć na maśle.
Kostkę rosołową Kucharek rozpuścić w niecałej szklance wody.
Wywar wlać do cebuli i tak chwilę zostawić.
Na patelni przygotować zasmażkę z mąki.
Zasmażkę rozprowadzić z mlekiem i wlać ją do cebuli.
Wymieszać i doprawić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 22.07.2012 10:54
super
fictor123 17.06.2012 09:19
ciekawe polaczenie
jeta72 23.04.2012 17:23
ciekawy :-)
IKrakowianka 03.12.2011 21:01
super
daria899 29.11.2011 13:20
fajny
Marlena/Kinia 24.11.2011 21:07
takiego jeszcze nie próbowałam... a do czego podajesz ten sos? do ziemniaków? mięsa?
Magdalena80 02.08.2011 23:42
pyszności
Ania67 10.06.2011 22:09
ciekawy przepis
Dorota59 01.06.2011 07:51
ciekawe połączenie
joanna77 14.05.2011 20:33
pewnie smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat