Sos Carbonara - zmodyfikowany

Sos Carbonara - zmodyfikowany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    200 g
  • cebula

    3 szt.
  • pieczarki

    5 szt.
  • śmietana

    300 ml
  • jaja

    3 szt.
  • sól

    1 szczypta
  • żółty ser ostry

    100 g
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w paski, cebule w drobną kostkę, pieczarki w paski. Najpierw podsmarzamy boczek, następnie dodajemy cebulę i pieczarki. Dusimy wszystko razem, aż do miękkości. Dodajemy szczyptę ziół prowansalskich. Na koniec w kubeczku mieszamy sól, pieprz, jaja i śmietanę. Wlewamy na patelnię. Gdy zacznie gęstnieć możemy podawać, ze spagetti lub penne. Posypujemy tartym żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza666 28.01.2011 17:50
Ciekawy pomysł, chociaż ja bym go jeszcze zmodyfikowała;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat