sos beszamelowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    100 g
  • masło

    100 g
  • mleko

    1/2 szklanki
  • sól i pieprz

  • żółty ser

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło stopić w garnuszku następnie dodać mąkę i stale mieszając dodać stopniowo gorące mleko. Mieszać ok. 3 minut. Dodać starty ser oraz doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 01.02.2011 10:50
prosty i dobry Polecam
MAR3STA 10.11.2010 15:23
wspaniały!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat