Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos Barbecue

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula posiekana 1 szkl
ząbki czosnku 6 szt
ketchup łagodny 4 szkl
ocet jabłkowy 1 1/4 szkl
cukier brązowy 2 szkl
woda 1 3/4 szkl
żurawina suszona 1 szkl
wiśnie kandyzowane 1 szkl

Porada

Sos ma zapach wędzonki .Doskonały do mięs grillowanych , pieczonych , pizzy barbecue . Do wieprzowiny, żeberek wołowych i kurczaka.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos Barbecue

Umieść wszystkie składniki w rondelku i powoli gotuj.
Gotować 3-4 godziny , często mieszając.Jeśli będzie za gęsty , dolać wody.
Po ugotowaniu zmiksować na gładką masę.
Sos można przechowywać w lodówce do jednego tygodnia, lub zamrożony na czas nieokreślony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 29.03.2015 22:31
Napisałaś, że sos ma zapach wędzonki, skąd ten zapach?
Wafelek2601 29.03.2015 20:26
Pyszny sosik
wirtualnykucharz 29.03.2015 19:05
Smaczny , lubię taki sos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak