Sos anyżkowy

Sos anyżkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • anżyk

    łyżeczka
  • cukier

    2łyżeczki
  • bulion

    1\\2szkl
  • białe wino

    1\\4szkl
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos anyżkowy

Ze zwilżonego octem cukru przyrządzić karmel.Rozprowadzić winem ,dodać anyżek i mieszając zagotować.Wlać bulion i na wolnym ogniu wygotować sos 2\\3pierwotnej objętośći.Przecedzić .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat