Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Sos anyżkowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

anżyk
łyżeczka
cukier
2łyżeczki
bulion
1\\2szkl
białe wino
1\\4szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sos anyżkowy

Ze zwilżonego octem cukru przyrządzić karmel.Rozprowadzić winem ,dodać anyżek i mieszając zagotować.Wlać bulion i na wolnym ogniu wygotować sos 2\\3pierwotnej objętośći.Przecedzić .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak