Sórówka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 sztuki
  • cebula biała

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • ogórek kiszony

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • sól

  • pieprz

  • oliwa

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka i posolić. Pokroić kapustę pekińską w nie za duże kawałki, paprykę czerwoną, pomidora, oraz kiszony ogórek. wszystkie składniki wymieszać. Z oliwy, soku z cytryny i ziół prowansalskich zrobić sos, którym następnie polać surówkę i wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (38)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 17.02.2015 13:06
sórówka czy surówka
Rybciia 09.09.2013 10:25
mi smakuje :-)
jeta72 07.08.2013 08:29
bardzo lubię :-)
m1monika 13.07.2013 23:51
smaczna :-)
cooleczka 12.07.2013 21:40
robię bardzo podobnie
ankaryba 14.06.2013 08:06
smaczna :-)
Alex_M 11.04.2013 10:04
fajna suroweczka!
ONY_za_kare 19.03.2013 14:35
prosta i zawsze najlepiej smakuje
Seba 04.02.2013 09:16
extra
olkaaa 28.12.2012 08:52
bardzo fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat