Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet truskawkowo-bananowy

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 3 dojrzałe szt
truskawki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet truskawkowo-bananowy

Banany obrać i pokroić na małe kawałki i zamrozić (można użyć świeżych ale według mnie gdy użyjemy mrożonych sorbet ma bardziej puszystą konsystencję). Ewentualnie można zrobić na odwrót i użyć mrożonych truskawek a świeżych bananów. Następnie zamrożone banany zmiksować z truskawkami na jednolitą masę. Można podawać od razu, konsystencja jest gęsta, ale ja polecam jeszcze wstawić do zamrażarki na jedną-dwie godzinki aby masę domrozić. Oczywiście można zostawić na dłużej wtedy tylko przed zjedzeniem trzeba wystawić na kilka minut wcześniej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 18.07.2014 09:24
Fajny deserek;)
slonko888 17.07.2014 12:00
ciekawy przepis
Beatris 17.07.2014 09:42
Ale pysznie wygląda... Z przyjemnością zjadłabym porcyjkę:)
halinah 17.07.2014 08:50
w letnie dni w sam raz
Krystyna32 17.07.2014 08:10
bardzo smaczny
Jadwiga/Jaga85 16.07.2014 22:51
Musi być pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak