sorbet

sorbet

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    50 dag
  • cukier

    20 dag
  • sok truskawkowy

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sorbet

Truskawki myjemy, rozgniatamy, posypujemy cukrem i odstawiamy na półtorej godziny. Przecieramy i dodajemy sok truskawkowy. Wstawiamy do zamrażalki na ok. 3 godziny. Po wyjęciu ucieramy w mikserze

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

jasiek 14.06.2011 22:20
na lato
jasiek 14.06.2011 22:20
na lato
gosia561 31.05.2011 17:45
dobre na ochłodę
Krzysztof42 21.10.2010 15:36
dobry deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat