Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sołoducha

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żytnia mąka 30 dag
woda 1 l
cukier 25 dag
rodzynki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sołoducha

Mąkę żytnią zaparzyć gorącą wodą, wsypać cukier i rodzynki, przykryć pokrywką i postawić w ciepłe miejsce na 3 dni.

Gdy już czuć zakwas, przecedzić przez sito i wstawić do lodówki.  Sołoducha wspaniale odżywia cały organizm.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monik 24.08.2023 14:31
Czy można zamienić mąkę żytnią na pszenną?
Doradca Smaku 25.08.2023 09:05
Sołoduchę powinno się robić z mąki żytniej lub gryczanej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak